Riktigt skitsnack!!


När jag är ute och rider har jag emellanåt en hel del tid att spendera konstiga tankar på…
En fundering jag haft nu de senaste är angående bajs, eller alltså gödsel - Hästbajs! 

När vi hästfolk är ute och rider händer det ju titt som tätt en olycka från hästens bak. Vad är då rätt eller fel, vad SKA, BÖR eller MÅSTE jag göra med skiten som hamnat på vägen?

Jag anser att det är beroende på väglag, område och liknande. Bajsar en häst i skogen, kan de gott ligga kvar, samma på de större vägarna där det kör bilar i högre hastighet. Men på småvägar, runt omkring hus eller områden tycker jag definitivt vi som hästfolk ska sparka undan vår skit från våra hästar, dels för att hålla oss “sams” med alla andra i vår omgivning, men också för att respektera och förstå att det kanske inte är som trevligast med massa bajs på vägarna..

MEN, ibland när jag är ute och rider, och kanske sitter på en stor, brötig, nyfiken, energifylld häst på 600 kilo och 170 i mankhöjd, då är det inte alltid lika enkelt att slänga sig av hästen likt en Cowboy och sen slingra sig upp igen. Med mina 158 cm över havet behöver jag näst intill stege för att ta mig upp… Så med dessa hästar försöker jag undvika de mindre vägarna.. Men ibland kan de komma en skit på ett olämpligt ställe även med dessa hästar..

Om vi hästfolk lovar att ta väck våra hästars bajs från vägarna i största mån, kanske ni gångtrafikanter kan acceptera att det någon gång ligger en ensam hög där någonstans…

Då kan ni tänka på mig, eller sådana som mig.. -Vi korta, eller Vi med svåra hästar som troligtvis då har varit i farten och inte haft någon möjlighet att göra “rätt” för oss..:)

Känns det bra? ÄR vi överens? Deal or no deal? 

blogg49

This entry was posted in Tisdagstipset. Bookmark the permalink.