Föreläsning med Lena Berggren Wenderyd

Igår hade vi en mycket intressant och givande föreläsning här hemma på gården. Det var Kållereds RF som anordnade den och det var Lena som var här och inspirerade och pratade. Vi var ca 15 pers i alla åldrar och både killar och tjejer.KUL!

Då Lena har många år i hästbranschen, är utbildad banbyggare samt även jobbar som stildomare har hon mycket att lära oss.

image

Tillsammans pratade vi om olika tävlingsförberedelser, framhoppning och Teamet, som ju är så himla viktigt då man tävlar. Vi pratade om olika vägar, hindertyper samt relaterade avstånd. Vi gick ut i paddocken och byggde hinder, samt gick en bana med olika svårigheter. image

Mentalträning är också en stor del inom ridsport och tävling. Hur ska man förbereda sig mentalt inför en tävling? Vad orsakar stress? Påverkan runtomkring en.. Om de gått mindre bra på en tävling eller träning hur ska man då gå tillväga. Många intressanta frågor som jag verkligen brinner för att lära mer av samtidigt som jag dagligen lär ut detsamma då jag har mina träningar och kurser.

Det är viktigt med rutiner inför tävlingar o liknande. Inte för många kanske, men exempelvis att man ser till att packa alla sina saker dagen innan man ska ge sig ut och prestera med sin häst. Så allt är i ordning. Trailern sitter på bilen och att man har kollat ut vägbeskrivning till vart man ska åka. Att man är förberedd, det är viktigt och att man åker i tid! annars är det lätt att både stress och irritation förekommer inom teamet och då blir det en helt annan känsla inför tävlingen. Man blir lite ur balans helt enkelt och då presterar man ofta sämre.

Planering och förberedelser är A och O.

Kommer att skriva mer om detta framöver..:)

 

 

 

This entry was posted in Föreläsningar, Inspiration. Bookmark the permalink.