När två ska bli EN

blogg69Det här är himla intressant måste jag säga…Hur lika saker och ting kan vara när det har med skilda saker att göra… Ja, Man skulle kunna reflektera till många saker, affärspartners, relationer, förhållanden men jag tänker såklart på när det gäller hästar, köpa häst och hantera häst.

Att hitta den rätte är inte alltid så lätt, Vad är det jag söker, vilken storlek, användningsområden och egenskaper man letar efter är något man måste fundera över innan man ger sig in i leken.

Kommunikationen mellan häst och ryttare måste klaffa och det är minsann inte så lätt alla gånger vill jag lova. Man kan vilja åt olika håll i vissa sammanhäng, då gäller det att vara lyhörd och bestämd och visa vem som har rätt.

Att komma in i rutiner är inte alltid de lättaste. Man är van vid olika saker så här är det viktigt att vara konsekvent och tydlig med vad det verkligen är som gäller.

Att trivas ihop är ett måste, visst går det upp och ner, men man måste känna att det är värt att satsa på. Ska man lägga så mycket tid och pengar på något måste man ha stor kärlek till hen.

Man måste provrida, helst flera gånger, känna efter och fundera på om hästen i fråga verkligen passar just en själv.

Så det här med att två ska bli en är ingen enkel match. Man måste ge de lite tid, våga satsa, våga chansa. Rätt som det är har man hittat rätt häst till sitt stall 😀 Då, är det bara till att njuta och ha kul så länge det varar 😀

This entry was posted in Mich - Tycker och tänker. Bookmark the permalink.