Klippt och skuren för Kompartment syndrom ;)

aIMG_2545

När jag säger att jag har kompartment syndrom, hajar kanske 1 på 100 det begreppet.. Själv fattar jag nog inte heller.. egentligen. Men jag försöker förstå!

Man skulle kunna likna det med att man har fodral kring varje muskel, fascia.. 🙂 och på mig, är fodralen alldeles för trånga.. Ju mer jag tränar eller rör på mig, desto värre blir det. Vilket då för mig de senaste åren varit ett stort problem, som älskar att träna och röra på mig..

I samband med träning och att muskeln växer, får den i sin tur inte plats.. och det blir en enorm spänning, där jag får värk och problem.

Så de dom gjort nu, är att skära upp detta fodral. Ca 2o cm på varje ben.. Snittat, helt enkelt, som en julskinka! 🙂 Sen vill man låta detta läka ihop, och då är meningen att fodralen inte går ihop tillräckligt, utan ska bli större än det var tidigare..

Då jag förra gången drog igång alldeles för fort, har de troligtvis blivit blödningar undertill, vilket lett till att ärrbildningen blivit hårdare och därmed ett ännu tightare fodral..

MEN NU.. har dem dessutom skurit bort en del av fascian,(fodralet) så att det ska ta ännu längre tid för att ändarna ska nå varandra och mina muskler ska få plats..

Jag säger då det,, jag borde varit 170 lång, då kanske jag hade fått plats i min egen kropp 😉

This entry was posted in Vägen tillbaka till en frisk kropp. Bookmark the permalink.