Varför sluta leva innan man är död

blogg99

Under perioden som jag jobbade på gym träffade jag många olika sorters människor.. De var den snygga, vältränade 25-åringen, Goa och glada tre-barnsmamman och hurtiga pensionären på 70 +. Varje dag möttes man av dessa människor som man lyssnade, pratade och delade med sig av historier från sina liv. Det var inspirerande, mysigt och oerhört härligt.

Men en dag fick jag höra något som jag än idag inte kunnat släppa. Det var av en man i 35 årsåldern, som var “halvstammis” på  gymmet. Varje gång vi sågs bytte vi några rader, skrattade gott och gillade läget – Livet! Efter att jag berättat om mina planer och visioner frågade jag honom om sina drömmar.

“Ähh, Nja, Du vet, man är ju farsa nu, full rush, mycket jobb, så nej, jag har inga drömmar…”

När han sa det där blev jag rädd, kanske mest för hans skull.. Menade han med det att han inte längre har några mål bara för att han blivit förälder!? Helt ärligt tror och hoppas jag att han formulerat sig fel… Han lär ju ha mängder av drömmar och inte minst när det gäller hans barn.. de ska klara skolan, hålla sig friska, osv.. Det är kanske självklart. Men lika viktigt tror jag det är att man som 35 åring sätter upp mål i sitt liv. Man kan ständigt utvecklas och behöver utmaningar i livet som gör de skoj och värt att leva. Det kan vara både små och stora mål, kring ens hälsa, familj, relationer, jobb osv, man måste inte ha fotbollsproffsdrömmen kvar i tankarna, när den tiden kanske redan är passé..

Motivation och målsättningar spirar på gym, såväl som hos unga och gamla. Underbart! Man går dit av en eller flera anledningar, bli stark som en oxe, fit inför sommaren, må bra eller bara för att ha kul. Små mål är också mål. Genom att sätta upp realistiska kan vi ganska enkelt ge oss en klapp på axeln emellanåt. Man ska ha mål här i livet oavsett ålder, Ett liv utan mål, är som att vara en fisk i torkat vatten..

This entry was posted in Inspiration. Bookmark the permalink.