Veckans Häst – Run 4 Fun

Run 4 Fun

fanniface

IMG_8763imageIMG_8747Fanni som vi kallar henne är ett C-ponny sto född 2004 e Veronas Gerswin , u Neopolitano Dorina, ue 13 Neapilitano Baby 3

I nuläget skulle jag vilja erkänna att hon är min Number One. Fanni har en helt fantastisk personlighet som gör det svårt att inte tycka om henne. Att hennes ridbarhet dessutom är helt enastående gör henne ännu bättre.

Hon kom till gården i april förra året och ägdes då utav Marlene Eckerlöv. Hon ringde mig en tisdagseftermiddag och talade om för mig att hon skulle köra ner en ny ponny i dagarna till mig. Jag hade då ganska nyss opererat min hand, så var inte i full trim för att ta hem en ponny till. Att ponnyn då dessutom sas vara väldigt stissig, busig och svårriden, gjorde att min första känsla inte var helt hundra. Marlene hade känslan, och körde hem henne till mig.

När Fanni klev ur transporten var det den mest söta lilla ponnyn jag sett på länge. Hennes snälla, fina rådjursögon gjorde så jag smalt med en gång. Hon va bedårande.

Jag lät henne ta det lugnt ett par dagar sen var det upp i sadeln för min del. Travade bara på henne första veckan, satte på mjukt fint bett och red henne mycket försiktigt. Lätt hand och bara tänka framåt hela tiden. Det tog inte lång tid för henne innan hon kände tillit till mig.

Hoppa kan hon också, riktigt bra dessutom. Hon har det där lilla extra, kvickheten, scoopet och försiktigheten på samma gång. Vi har än så länge startat henne LB, vi har valt att gå sakta men säkert fram på henne så att vi inte ska förstöra något. Hon har även startat dressyrtävlingar 🙂

Nu är det jag som äger henne helt, och har valt att hon ska få stanna här ett tag..

Idag rids hon till mesta delen utav Tova som är 12 år gammal. De ska tillsammans tävla här nu i vår och det går väldigt bra för dem. Skönt att se att Fanni har mognat och landat så att det nu inte är några problem då mindre sitter upp.

Det ska bli ett väldigt kul år med Fanni, och min förhoppning är förstås att hon ska börja gå  lite större klasser i sommar.

Så, första Veckans Häst blir Fanni, hon är min ögonsten, kompis och känns som min lilla docka. Hon är underbar, jag älskar henne!

 

This entry was posted in Veckans Häst. Bookmark the permalink.