Framsteg på hästryggen blev bakslag på knät

I fredags kom en elevs pappa fram till mig och sa “Fasen va roligt att du är igång så mycket på hästryggen igen, att du rider och börjar få leva din dröm fullt ut igen..” 

Helgen efter de brast de & nu har jag ridförbud och kommer sen få återgå till två ridpass/vecka…

Sen jullovet har jag ridit allt fler hästar. Jag har tränat och ridit med en helt annan frekvens än vad jag gjort de sista åren och lyckan har varit enorm
Jag har mått så bra över att få rida och göra det jag verkligen älskar, inte minst har de varit skoj att de gjort en skillnad på de hästar jag ridit! 

Men uppenbarligen har jag haft lite för kul för mitt knäs bästa.. Jag är inte tillbaka på noll.. Men jag har ont och knät är överansträngt och behöver vila.. 

Blir ingen ridning för mig veckan ut och med detta blev jag kanske verkligen påminnd om hur känsligt knät fortfarande är och hur viktigt de är att jag fortfarande gör mina förbaskade rehabövningar.. 

Sen jag började rida storhästen Zoda har hästköpartankarna satts igång men tyvärr blev detta kanske ett kvitto på att jag inte är där än… 

Som sjukgymnasten sa, du har känsligt knä, och det kan ta upp till flera år innan broskskadan är riktigt bra igen.. 

Så hem från sjukgymnasten med tårar i ögonen och svansen mellan bena..Det är lätt att spinna iväg i saker & ting när allt är så kul, men dumt och tråkigt när kroppen får lida.. I vart fall har huvudet fått en härlig upplevelse av tiden på hästryggen som en friskare jag.. 

Jag vet vad jag vill tillbaka till, men det får nog ta den tid de tar.. Idag har de gått 697 dagar sen första korsbandsoperationen och kan jag läsa sjukgymnasten mellan raderna lär det ta ett par hundra dagar till innan jag är helt ok i mitt knä… 

Fasen va tråkigt det är att få ett bakslag nu när allt känts så himla bra.. Jaja, skam den som ger sig! 

This entry was posted in Inspiration, Vägen tillbaka till en frisk kropp. Bookmark the permalink.