Jag lyckades resa mig ur underläge

_MG_1467

IMG_0411

Det här var planen redan för två år sedan, jag skulle komma in sent ifrån stallet, efter att ha ridit och tränat hästar & elever i mitt ridhus. Desto värre blev det inte riktigt så där och då. Istället inleddes hösten 2013 med en underbensoperation + ett fall som kom att leda till tre knäoperationer under 2014.

Hopp, förtvivlan, smärta och sorg blev istället vardag under en längre period. Det gjorde ont i hela mig att inte få göra det jag ville allra helst – RIDA mina hästar!

Men, i den mörka sanningen som då var fick jag hitta ljus någon annanstans. Fick ännu mer tid över till att träna och coacha andra, jag startade MILA Gothenburg, började plugga och lyckades sysselsätta mig rätt bra ändå trots många läkarbesök och veckor på kryckor.

Idag är det ett år sedan jag gjorde min sista operation. Känns sjukt hur fort tiden har gått.. Men känns så fantastiskt att kunna nyttja mitt stall och ridhus på sättet jag vill. Det är liksom kul att mocka och att kunna rida på mina egna hästar tillsammans med mina elever är helt underbart. Det är minst sagt en sann passion jag har.

Jag så glad över hur jag mår idag, såväl fysiskt som psykiskt. Det tar mer än man tror på  huvudet att genomgå en lång rehabperiod. Det är minsann en pers, men det gäller att försöka hålla lågan uppe så gott det går.

23 år är jag idag och 8 operationer har jag gjort sen 2010. Nu hoppas jag att det är stopp med det där och att jag istället kan fokusera på det jag vill och allt det roliga jag har framför mig. Det är lång resa kvar innan knät är helt hundra, MEN jag rider igen – flera gånger i veckan och ibland flera hästar om dagen. Bara det gör mig oerhört glad.

Tack och lov, har jag lärt mig mycket under dessa år, det blev en stor läxa i att hantera motgång. Visst måste man få lov att vara ledsen, men sen gäller det bannemej att ta tag i det och fokusera framåt, vikten av att kunna resa sig när man är svag. Det är tufft, men det går… Än en gång, det här med att vara tacksam för det man har, det ligger faktiskt något i det, & inte minst vara rädd om de man har & njuta för stunden! Det behöver vi nog alla tänka, inte minst jag….!

_MG_1258 IMG_4344

This entry was posted in Inspiration, Vägen tillbaka till en frisk kropp. Bookmark the permalink.