7 månader i sadeln efter skadeuppehållet – då är man värd ‘egen häst

Sista åren känns det som jag mest handlat och ägt hästar utifrån mina elevers utbildningsnivå och behov – vilket i sig har varit jättebra. Men nu känns det som jag köpt mig en “egen” häst för första gången på länge,  trots att jag ju äger 5 😉

Det ska bli roligt det här, det är ju visserligen en ponny, men förhoppningsvis är det en ponny som jag kan ta ut lite på unghästtävlingar osv. Forma och utbilda, utifrån hur mitt knä håller… Jag håller tummarna, och jag jag hoppas att denna polle är en bra inledning för mig till att så småningom kliva upp på de större bjässarna framöver.

Ska jag rida, måste jag ha mål. Jag vill se en utveckling och ha en plan framför mig. Efter mitt skadeuppehåll har jag nu ridit i 7 månader och har trappat upp ifrån 10 minuter varannan dag, till 1-2 hästar om dagen flera gånger i veckan. Än funkar det. Men frågan är hur mycket jag kan, får, och bör öka den närmsta tiden.

Återigen, därför jag köpt en ungponny. Vi får träna på lika villkor, sakta men säkert 😉 Tror det blir toppen det här – imorgon ska jag rida henne för första gången!

This entry was posted in Inspiration, MG Horse, Vägen tillbaka till en frisk kropp. Bookmark the permalink.